Utmärkelser

Huddinge AIS delar regelbundet ut flera fina utmärkelser och bidrag till aktiva, tränare och funktionärer som gjort personliga framsteg, goda insatser för klubben eller på annat sätt utmärkt sig under året.

 

Glasdroppen
Glasdroppen för ledare och aktiva tilldelas dem som gjort personliga framsteg eller en god insats för klubben. Glasdroppen tilldelas en veteran samt en manlig och en kvinnlig aktiv över respektive under 15 år. Kategorin Ledare har från och med 2012 delats i två; Tränare och Funktionär/ledare.

 

Årets bästa manliga och kvinnliga junior respektive senior
Plaketter delas ut till den manlige och kvinnliga junior respektive senior som samlat flest mästerskapspoäng.

 

Niclas Minnesfond
2015 inrättade Huddinge HAIS styrelse en minnesfond till minne av Niclas Wallin. I samband med HAIS årsmöte har det sedan dess delats ut bidrag ur fonden till en eller flera aktiva. Fonden är skapad för att premiera personer, pojke och/eller flicka som med energi och kämpaglöd deltagit i både tränings respektive tävlingsaktiviteter. Bidraget ska ses som en stimulans för att de ska kunna fortsätta sin friidrottsträning och utveckling.

 

Hans och Sonja Sköldsäters minnesfond

Hans och Sonja Sköldsäters minnesfond har för ändamål att ge stipendier till lovande ungdomar (P/F13 till M/K22 år) inom Huddinge AIS friidrottsverksamhet. Stipendierna kan ges till en eller flera ungdomar. En ansökan kan lämnas in under hela året och stipendium delas ut en till två gånger per år. En aktiv kan nominera sig själv eller bli nominerad av tränare, ledare, vårdnadshavare, föreningen eller annan aktiv.

Senast den 10 september vill vi ha din ansökan. Den skickas till [email protected]

Läs mer i bifogade filer längst ner i texten om premisser och blankett för att ansöka för att ansöka.

Samtidigt gratulerar vi Lina, Kajsa, Joakim och Emelie, stipendiater HT22 med följande nomineringar:

Emelie Forsberg

Att balansera arbete, idrott och övriga utmaningar som långa resor till från bostaden i Södertälje till träningarna i Huddinge är kostsamt och tar enorm tid.
Endast en dedikerad idrottare klarar det. För att stötta din satsning och underlätta din vardag ger vi dig därför ett bidrag enligt Hans och Sonjas vilja. Stort lycka till med kommande träning och tävlingssäsong.

Kajsa Engblom
Kajsa är en trogen HAIS:are som alltid bidrar med en stark lagkänsla, speciellt på mästerskap! Ibland kan vardagen bli tuff för att hinna med både träning och universitetsstudier.
För att stötta din satsning och underlätta din vardag vill vi ge dig ett bidrag enligt Hans och Sonjas vilja. Stort lycka till med kommande träning och tävlingssäsong.

Lina Bjerkestam

Lina tillhör en av flera höjdhoppstalanger i HAIS. Hon har under 2022, lyckats knipa SM-guld i höjdhopp i 17-årsklassen både ute och inne.
Under utomhussäsongen representerade hon Sverige i U18-EM och Ungdomsfinnkampen. För att stötta din satsning och underlätta din vardag vill vi ge dig ett bidrag enligt Hans och Sonjas vilja.
Stort lycka till med kommande träning och tävlingssäsong.

Joakim Hellbratt

Joakim är en stor förebild, som visar att träning är en av de största ”talanger” som finns. Han har aldrig tvekat inför en träning. Att träning ger färdighet är Joakim ett levande bevis för.
Under 2022 fick han bland annat göra debut i seniorlandslaget och Finnkampen. För att stötta din satsning och underlätta din vardag vill vi ge dig ett bidrag enligt Hans och Sonjas vilja.
Stort lycka till med kommande träning och tävlingssäsong.

Utdelning av stipendium till Emelie Forsberg (en av årets fyra stipendiater) vid Scandic Indoor i Storängshallen i januari 2023. Utdelare ledamot Suzanne Elms (till vänster) och ordförande Jeanette Sténsson Hallgren i Hans och Sonja Sköldsäters Minnesfond.

Stipendieansökan_Våren 2024

Kriterier- arbetsdokument