Funktionärspolicy

För att en friidrottstävling ska bli riktigt lyckad så behövs det ett bra startfält av tävlande i alla grenar. Men för att den ska bli riktigt, riktigt lyckad så krävs det även folk bakom de tävlande – alla duktiga funktionärer, som kanske inte alltid syns, men verkar desto mer.

För att Huddinge AIS tävlingsarrangemang ska vara möjliga att genomföra krävs det varje år ca 1.500 funktionärsinsatser. Dessa arrangemang är en stor inkomstkälla för föreningen och en förutsättning för att vi ska kunna erbjuda barn, ungdomar och elitaktiva möjlighet att börja med friidrott och utvecklas inom föreningen.

För att bidra som funktionär krävs inga förkunskaper och varje gren har en grenansvarig som förklarar vad som ska göras.

 

Funktionärsregler:

  • Som aktiv i Huddinge AIS förväntas du att genomföra minst tre funktionärsuppdrag per kalenderår, från januari till december.
  • Triangelkampen eller KM räknas inte med i dessa funktionärsuppdrag då arrangemangen inte ordnas av klubben utan av enskilda grupper.
  • Föräldrar med flera aktiva barn i åldrarna 6-12 år behöver endast göra tre funktionärsuppdrag.
  • Ungdomar från 13 år och äldre kan genomföra uppdragen själva.
  • Anmälan till funktionärsuppdrag görs via https://huddingeais.funktionaren.se/
  • Ett funktionärsuppdrag räknas som ett pass, antingen förmiddag eller eftermiddag.
  • Väljer man som aktiv att inte genomföra sina funktionärsuppdrag kommer debitering med 500 sek per ej genomfört uppdrag att ske under december (efter avslutat år).
  • I några få undantag och för vissa grupper i verksamheten kan alternativa funktionärsuppdrag genomföras och då räknas som ett av de tre förväntade uppdragen. I de fall det är aktuellt ska det i förväg förankras med HAIS verksamhetsansvarige och/eller tävlingsansvarige. Tränare eller andra ledare har ej mandat att bedöma vad som räknas som funktionärsuppdrag eller inte.

 

Efter anmälan via https://huddingeais.funktionaren.se/, inför tävlingen, kommer du att få ett e-mail med information om vad som gäller.