SM 2024 Uddevalla

Årets senior-SM låg tidigt på säsongen på grund av OS och det var sista chansen att försöka kvala in till mästerskapet. Rimnersvallen välkomnade med vackert väder på fredagen och endast en kort regnskur när höjden för kvinnorna startade.
Huddinge kom till Uddevalla med nio aktiva.

Joakim tar en plats i längdfinalen i första kvalhoppet. Josh hade hoppats på mer, resultatet var ett säsongsbästa men det räckte inte till lördagens längdfinal.
Höjdfinalen för Lisa och Lina avgjordes redan på fredagen. Efter en lite osäker inhoppning kom båda två igång med en allt säkrare hoppning. Placeringen blev en delad 8:e plats på 1.69 vilket är några cm under säsongsbästa.
Lördagen innehöll två sena kvaltävlingar där Johannes tog sig vidare till diskusfinal och Oliver till stavfinal. Alexander var snubblande nära stavfinal han också men slutade till slut 12:a efter fin hoppning strax under den nysatta PB-höjden.
Försök och final för de korta häckloppen låg också på lördagen. Alva hade stora chanser att ta medalj på 100mh men efter ett kraftigt islag på fjärde häcken är hon tvungen att avbryta loppet. Davids lopp, som startade en stund senare, slutade tyvärr också med stopp efter tredje häcken. Han föll ganska illa men han var uppe på benen efter en stund.
Lördagens starkaste insats, och klubbens bästa, stod Jocke för! I andra omgången kom silverhoppet i längdfinalen, 7.63. Senare hade han ett riktigt långt hopp med övertramp, så han satsade absolut på en ännu ädlare medalj.

Tre starter i söndagens finaler. Johannes var först ut i diskusringen. Toppstriden var inte så dramatisk men det var hårdare om platserna för att få göra sex kast. Johannes lyckades och slutade 8:a på 49.90.
På andra sidan arenan startade stavfinalen och Oliver hoppade säkert över de första höjderna. Det var inte mycket som saknades för 5.02 men ett stort steg framåt för Oliver som slutar 6:a på 4.91!
Den sista finalen om avgjordes på hela SM var trestegsfinalen med Josh. Ett godkänt hopp men det blev ett nytt PB på 13.98. Han hade full satsning i kvarvarande hopp för att nå 14 m, men förargliga övertramp. En fin 8:e plats!

Ett väldigt fint arrangerat SM i Uddevalla summeras med fyra 8:e platser, en 6:e plats och en silvermedalj.

Jättebra presterat alla aktiva och tack till er tränare/ledare på plats!