Lag-SM Kval 2024

Ett mycket lyckat Lag-SM Kval

Analyserna innan tävling visade på att vi skulle få två tuffa matcher både för killarna och tjejerna och med två återbud sista dygnet innan så blev det ännu svårare.
Men även våra motståndare hade förstås några återbud.

ALLA gör en fantastisk insats, känn er alla väldigt nöjda med era prestationer under tuffa förhållanden och flera i ovana grenar!
För att nämna några plockar jag de som gjorde något alldeles extra.

Herrlaget:
Oliver Sandberg som får vänta länge på sin tur då tjejernas stav flyttades ihop med killarna då befarat dåligt väder senare skulle kunna gjort tjejernas hoppning farlig.
När det äntligen är dags för Oliver så presterar han på topp, börjar med att säkra ett resultat på 438 i första försöket och sedan lika på 468, 488, 498 också även
på 508 = Nytt PB och nytt klubbrekord!!! Sedan blir 518 för svårt idag, detta i svåra vindar och kallt väder.
Johannes Lilius som tar en dubbelseger, både Slägga 52.71 PB och Diskus 49.87 PB och 12 värdefulla poäng in på lagets konto.
Joakim Hellbratt stensäker och väntad grenseger i längdhopp på fina 7.52.
Dante Schulze som med ett taktiskt perfekt utförande i långsamt tempo tar en tredjeplats på 3000m hinder (+2 poäng mot plan) när han rycker ifrån de sista varven.
Ludvig Hillenfjärd ( ”I am back”) som får en tuff dubbel att göra, först 800m (4.a) sedan bara 30 minuter senare full med mjölksyra köra 5000m (4.a)

Killarna som leder tävlingen länge och väl men på grenarna mot slutet har motståndarna väldigt starka deltagare vilket gör så att de tappar lite men de tar en mycket fin 4.e plats totalt.

Damlaget:
Clara Unnerud Wallhagen som får uppgiften att dubblera med först 400m häck, där hon slår PB med 6 SEKUNDER… 66.06 och 3.e plats (+3 poäng mot plan).
Sedan 3 timmar senare 400m på 62.50 PB med nästan en sekund och 4.e plats.
Emilia Stenström som dubblerar Kula och Spjut SAMTIDIGT på varsin sida om arenan, så hon springer totalt 800 m under tiden hon kastar/stöter
och dessutom byter skor mellan varje grenbyte…
Alva Von Gerber som överlägset vinner 100 m häck.
Lina Bjerkestam 2.a i höjd 1.70, hon besegrar självaste Bianca Salming.
Nora Söderqvist som får den otacksamma uppgiften 3000 m hinder men tar sig över alla hindren inkl. den kalla vattengraven och tar 2 poäng för laget.
 
Stafettlaget som är pressade att vinna över Sävedalen i absolut sista grenen då vi ligger en halvpoäng efter för att vi ska klara oss kvar,
2 st Längdhoppare Elin Hjertzell och Victoria Davidsson, En stavhoppare Emelie Forsberg och en höjdhopperska Lina Bjerkestam
vilket de klarar galant med bra växlingar och bra löpningar😊 de slår Sävedalen och tjejerna klarar sig kvar i denna grupp med minsta möjliga marginal 0,5 poäng.

Tack alla aktiva för era mycket bra prestationer och fina inställning där ni stöttade och hejjade på varandra hela dagen😊
Stort tack till alla tränare och ledare som var på plats.

Huddinge AIS