På gång i Huddinge AIS – rapport från styrelsen.

Nya grupper

Den 5 september höll vi ett uppstartmöte för föräldrar med barn i kö som vill börja träna friidrott. Mötet hölls på Källbrinks IP och hade deltagarrekord med över 80 föräldrar och deras barn! Barnen fick prova på friidrott under en timme under ledning av ett antal av våra duktiga aktiva. Och oj va barnen tyckte om det!

Och många av föräldrarna anmälde sig direkt på plats för att ställa upp som tränare för grupperna, vilket är glädjande då det är en förutsättning för att vi ska kunna starta nya grupper. Detta innebar att vi nu kan starta tre nya träningsgrupper tack vare att engagerade föräldrar ställer upp som ledare!  Och för att föräldrarna ska klara sitt uppdrag bra har Anna-Karin Wikström redan haft utbildning för dem och grupperna startar nu i dagarna. Jätteroligt tycker vi.

På lördag den 7 oktober arrangeras ett möte för tränare från grupperna som tränar barn och ungdomar i åldern 13 år och uppåt. En av målsättningarna med mötet är att kunna starta nya grengrupper för de ungdomar som börjar specialisera sig.

Höstens första inomhustävling Första chansen, 18 till 19 november

Om mindre än två månader går säsongens första inomhustävling av stapeln, Första chansen. Den går i Storängshallen den 18 till 19 november och är öppen för pojkar och flickor 8 till13 år. Här finns chansen att prova på hinderbanor, längdhopp, kula med mera. Ett utmärkt tillfälle att prova på att tävla under lekfulla former. Som vanligt behövs många funktionärer för att tävlingen ska vara möjlig att genomföra så in och anmäl dig som förälder redan nu på https://huddingeais.funktionaren.se/

Och minns att man måste göra tre funktionärsinsatser per kalenderår. De som inte gjort det kommer att faktureras med 500 kronor per uteblivet funktionärsuppdrag. Så passa på nu om du inte gjort dina tre uppdrag i år och var funktionär på Första chansen! Minns också att varje funktionärsinsats bara är en halvdag och att inga förkunskaper krävs.

Fokus på ekonomi

Vid vårt senaste styrelsemöte har vi fokuserat på vår ekonomi. Vi är dels lite oroliga för årets resultat som i värsta fall kan innebära ett negativt resultat. Men vårt fokus på ekonomin handlar också om att vi nu under hösten ska bygga vår budget för 2024.

För styrelsen
Peter Dacke, Ordförande
Huddinge AIS