På gång i Huddinge AIS – rapport från styrelsen

Sommarens tävlingar och Finnkampen i helgen

Tävlingssäsongen i sommar och dess mästerskap har varit mer framgångsrika för HAIS än de som genomfördes inomhus i vintras! Hurra för det.

I sommar så har det varit väldigt framgångsrikt där bl.a. Joakim Hellbratt lyckats rejält i längdhopp, med flera personliga rekord, där han t.o.m. pressade Tobias Montler på SM om guldmedaljen. Å till helgen är han uttagen till Finnkampen! Så nu åker Finnarna verkligen på däng.

Bland de yngre aktiva kan nämnas Oliver Sandbergs och Emil Klockars kamp om medaljer i stav respektive 110m häck som gav dem båda landslagsplats på ungdomsfinnkampen.

För statistiknörden så kan berättas att HAIS i sommar på mästerskap deltagit med 56 grenstarter, tagit 11 medaljer och placerat sig topp-6 hela 24 ggr. Våra aktiva har slagit personligt rekord 15 ggr och klarat säsongsbästa ytterligare 8 ggr. Det kommer att bli en spännande inomhussäsong men först ser vi fram emot bl.a. Finnkampen nu i helgen och givetvis regionsfinalerna för våra 13-14 åringar den 16-17 september innan vi går in i höstträningen.

 Friidrottskolan

Sommaren friidrottskolor har kunna genomföras på ett bra och mycket uppskattat sätt. En hörlig sommartradition På Källbrink och i Visättra där många barn under några veckor fått njuta av friidrott och rörelseglädje i sommarvärmen. Stort tack till Henrik som projektledare och alla våra duktiga ungdomsledare som gjorde detta till en stor framgång!

För styrelsen

Peter Dacke, Ordförande

Huddinge AIS