Lag-SM Kval & Sverigecupen

Herrlaget: Årets kval till lag-SM final, norra gruppen, 18 maj på Sollentunavallen. Kvaltävling innebär att segrande lag kvalar till lag-SM finalen som genomförs den 8 juli. Sista lag lag i kvalet flyttas ner till nästa års Sverigecupen. Huddinge AIS  hamnade med sitt herrlag efter en mycket väl genomförd laginsats med många tunga ändringar i sista minuten på en väldigt fin 4:plats med marginal ner till 5:e och 6:e lag. Förutom några få ”veteraner” hade vi ett mycket ungt lag med många deltagare under 20 år. Framtiden ser alltså ljus ut och vid nästa års kvalmatch tar vi nya tag och siktar högre. T.ex Överlägsen seger för Jocke Hellbratt i längdhopp 7,26, Joel Borrman 12,70 Pb i tresteg 2.a!! Unga Rasmus Berglund 1500m 4.a pb med ca.30sek!!! M.fl jättebra insatser!

Grattis till alla aktiva och tack alla ledare/tränare

 

 

 

 

 

 

 

 

Damlaget:  We Are Back!!!

Med en seger i Sverigecupen (div 1) så har vi kvalificerat oss till Lag-SM kval nästa år!
I en väldigt speciell match med bara ett motståndarlag där många grenar vägde tungt över till oss i HAIS men lika många till Råby-Rekarnes fördel.
Alla vår aktiva gjorde fantastiska insatser i för en del helt nya grenar. För att nämna några!
Clara Unnerud-Wallahagen som sprang 2000 hinder (PB)-sedan 400 häck PB och stafett bara 15 minuter efter häckloppet!
Väldigt unga Natalie Johansson som möter världsstjärnan Maja Åskag i tresteg och Natahlie slår pb och ”kommer 2.a”!!Lika unga Elsa Grip Sommelius som aldrig sprungit längre 800m på bana dubblade det när sprang 1500 i ett hyfsat tempo för att sedan spurta hela sista varvet!! Alva von Gerber har aldrig varit snabbare nytt PB på 100m med 12,31 och ett riktigt bra 100 häck som var snabbaste årsdebuten två lätta segrar! Lina Bjerkestam som öppnat säsongen riktigt bra 171 SB idag! Alltid duktiga Emilia Stenström sin bästa kulstöt 12.00 och spjutkast 33,68 på 2 år för att sedan avsluta med sista sträckan i stafetten! Emelie Forsberg som ensam deltagare i Stav kände pressen att klara minst 1 höjd för att på så sätt ge oss 2+poäng.. dessutom på en halvknackig stavhoppsställning, men det klarade hon galant flera ggr tom med 3,20 som bästa resultat!
Grattis ni aktiva till fina prestationer och ALLAS poäng tillsammans
gjorde att vi vann!
Tack också alla ledare som var på plats!