På gång i Huddinge AIS – rapport från styrelsen

På gång i Huddinge AIS – rapport från styrelsen
 
Nya grupper
Friidrott är idrotten nummer ett! Det ser vi inte minst på att vi har många barn och ungdomar som är sugna på att börja med friidrott. Det ser vi på våra intresseanmälningar – som är många! Jätteroligt tycker vi!
För att det ska vara möjligt att ta emot alla dessa intresserade barn så krävs många engagerade föräldrar som kan tänka sig att hjälpa till och bli tränare. Och se, det har vi också väldigt många som vill. Efter möte med intresserade föräldrar och deras barn i början på sommaren med var det mer än 20 av 30 närvarade föräldrar som ställer upp som tränare! Ett fantastiskt engagemang.
Det innebär att vi nu kommer att starta upp fem nya grupper för friidrottsintresserade barn. Dessutom startar till vår stora glädje även en friidrottsgrupp upp i våra östra kommundelar, Trångsund/Skogås.

Stor mästerskapshelg!
Vi närmar oss en stor mästerskapshelg med USM15-16 och USM17/JSM som går av stapeln i Uppsala och i Sollentuna. Huddinge AIS har 35 aktiva som tävlar och vi ser fram mot många bra resultat och gärna medaljer som Alva von Gerbers brons på 100mh på stora SM i Norrköping för några veckor sedan. Lycka till alla i helgen!

Funktionärsuppdrag
Friidrott är en av de idrotter som kräver flest antal funktionärer vid tävlingar. Här behövs därför föräldrar och aktivas medverkan som funktionärer vid våra tävlingar för att de ska vara möjliga att genomföra. Man ska som medlem/förälder göra tre funktionärsuppdrag per år. Ett funktionärspass är en förmiddag eller eftermiddag vid någon av våra tävlingar. Det finns fler möjligheter under hösten att genomföra eventuellt kvarvarande funktionärsuppdrag för 2022.  Ingen förkunskap krävs utan information om vad man ska göra fås på plats. Anmäler sig gör man på länk: https://huddingeais.funktionaren.se/.
För de som inte fullgjort detta uppdrag om tre funktionärsuppdrag kommer att bli fakturerad för inte utförda funktionärsinsatser (500 kronor per ej utfört uppdrag) i december.
Så in och anmäl er!
Från år 2023 kommer vi att ändra systemet så att olika träningsgrupper kommer att få uppdrag att till specifika tävlingar ställa upp med ett visst antal personer. Men vi kommer att återkomma med mer info om detta under senare delen av 2022.

För styrelsen
Peter Dacke
Ordförande
Huddinge AIS