Linas höjdäventyr på U18EM

Tidigt i måndags morse gjorde Lina Bjerkestam debut i Sverigedräkten, i höjdhoppskval i U18 EM i Jerusalem. Det blev en tuff tävling med tuffa höjningar ingång på 163 som Lina tog redan i första försöket men sedan två rivningar på 168 för att sedan klara i 3.e och på 171 klarade hon i 2.a försöket, på 174 ”nästPB” 2 rivningar igen innan hon samlade all kraft och tog i 3.e försöket på nytt. Sedan PB försök på 177 där första försöket var så nära det går att komma, men tyvärr föll ribban ned. Så 177 blev för tufft denna gång. Med lite färre rivningar så hade 174 räckt till final, men inte denna gång! Men en riktigt bra tävling som vi gratulerar Lina till!

Linas egna ord: Höjdtävlingen jag fick äran att vara med i klädd i blågult under måndagen var den absolut roligaste jag kört! Att se andra hoppa så bra har givit mig motivation att utvecklas till en ännu bättre höjdhoppare. Sommaren är långt ifrån över och förhoppningsvis blir det ett till besök i den blågula dräkten!!