Prisutdelning på Huddingespelen

Speciell prisutdelning på Huddingespelen

En nyhet var att vi år delade ut en mängd hederspriser i samband med Huddingespelen istället för på årsmötet.  Så följande Aktiva fick pris för prestationer under 2021: Glasdroppar
Ungdomar 15 år och äldre: Lina Bjerkestam. Motivering: Gjorde kanonresultat med klubbrekord, 1.74 i höjd, och USM-silver.
Emil Klockar Motivering: Emil hade ett specifikt fokus på både kort och lång häck. Med en kontinuerlig satsning och träning tog han ett utvecklingskliv under andra halvan av året och därmed en bit in på topp-10-listan på båda distanserna.

Ungdomar 14 år och yngre. Redha Gafaar-09. Började träna efter friidrottsskolan förra sommaren och sprang 800m under 3 min på sin första tävling. Peppar andra, galen utveckling med den snabba tiden och är grym i flera grenar.
Lovisa Eldén-11. Jätteduktig, alltid bra humör peppar andra och presterar jättebra.

Bästa idrottsman/kvinna  Seniorer Hanna Lindholm Marathon mm Flera SM medaljer under året, Ludvig Hillenfjärd 400m Häck rankad 6.a i Sverige.
juniorer Kajsa Engblom höjd JSM Guld, Joakim Hellbratt  längd JSM Silver.

Årets Tränare:
Patrik Sörkvist. Patrik har varit med ett antal år som ungdomstränare. Han leder grupperna och övningarna med en trygg hand men är inte den tränare som framhäver sig själv. Han skapar dock med sitt lugna, kunniga, nyfikna och inkluderande ledarskap ett mycket utvecklande klimat där alla får växa.

Årets ledare/funktionär:
Anna-Karin Wikström. Förutom sin egen karriär som veterankastare är Anna-Karin en mycket flitig funktionär och verkar även som utbildare inom hela Stockholm.

Årets veteran: Tony Karlsson. Mycket aktiv inte bara i veterantävlingar utan även som HAIS repr i Lag SM kval. Medaljör vid VSM.

Niklas minnesfond: Caspar Larsson, Sliter med sin träning trots operation av båda fötterna.

Nya hedersmedlemmar.  Högsta utmärkelsen som ledare, styrelsemedlem etc,  man kan få i HAIS, Bara 18 st har tidigare fått det. De nya  är:

Nr 19 Ronny Olsson f. 1949. Kom med i HAIS i mitten av 60-talet på gamla Storängsvallen och vi finner resultat framförallt på 110 m häck under åren 1967-73. Därefter haft en mängd poster i HAIS, både som ledamot i styrelser och kommittéer. Idag oftast ansvarig för vårt sekretariat på de flesta arrangemang och dessutom är redaktör och ansvarig för HÄNT sedan 2010.

Nr 20 Tomas Classon f. 1962. Började som tränare och är även aktiv duktig veterankastare med nästan medalj varje år på VSM sedan år 2000. Är ofta funktionär då som teknisk ledare, grenledarare i kast både på HAIS-arr och landskamper, SM, galor. Denna allsidiga och viktiga kugge som kan allt praktiskt och även administrativt. Är bl.a. ansvarig för layouten för HÄNT sedan 2009. En av föreningens mest allkunniga medlemmar.

Utdelningen ur Sköldsäterfonden – stipendium till lovande ungdomar inom Huddinge AIS, med fond medel efter Hans och Sonja Sköldsäter.

Första gången stipendiet delas ut är nu för 2022 till: Madeleine Söderqvist, Josh Roth och Johannes Lilius.

GRATTIS ALLA PRISTAGARE.