Förebyggande arbete för ökad trygghet

Peter Dacke och Morgan Johansson

Huddinge AIS och ett antal andra föreningar och näringslivet har i veckan träffat justitieminister Morgan Johansson för att prata om hur det förebyggande arbetet kan öka tryggheten.

Vi fick möjlighet att berätta om vårt framgångsrika arbete med friidrottsskolan i Flemingsberg och Vårby. Förra sommaren deltog närmare 700 barn i Visättra och mer än 200 barn i Vårby. Under höst och våren har många av dem fortsatt att träna friidrott. Vi beskrev att det förebyggande och trygghetsskapande arbetet kräver samverkan, långsiktighet samt finansiering för att nå framgång. Vi lyckas genom den fina samverkan vi har med såväl fastighetsbolaget HUGE liksom Huddinge kommun och inte minst med skolan.
Vi menar att barn och ungdomars idrottsaktiviteter i högsta grad bidrar till trygghet samt bättre och roligare sysselsättning än att riskera att bli kriminell. Därför är det så roligt att vi lyckas nå så många framtida friidrottare i dessa områden. Vårt arbete för att få fler att friidrotta kommer att fortsätta!