Starka insatser i Malaga maraton

Kvart i nio i söndags morse gick startskottet för Malaga maraton på den spanska solkusten. HAIS hade tre löpare på startlinjen – Camilla Elofsson, Hanna Lindholm och Viktor Frisk. Målsättningarna var högt ställda, Camilla siktade på att springa under EM-kvalgränsen 2.32 och Hanna hade siktet inställt på VM-kvalgränsen 2.29.30. Viktor, som åkt ner några dagar tidigare på träningsläger, skulle göra sällskap med Hanna och hjälpa henne att hålla farten första halvan av loppet.

Både Camilla och Hanna öppnade hårdare än planen och halvvägs låg båda två klart före schemat. Men stigande temperaturer och mycket ensamlöpning gjorde att tempot sjönk för både Camilla och Hanna sista 15 km in mot mål. Trots detta så sprang Camilla in i mål på mycket fina 2.35.27 och slog sitt personliga rekord med nästan tre minuter! Även om hon inte säkrade en EM-plats så stärkte hon sina chanser att bli uttagen till EM-laget 2022. Hanna sprang i mål på 2.30.21 i sitt sjätte maratonlopp för säsongen (fyra lopp bara sedan i september!) och även om VM-kvalet inte fixades så stod Hanna för ännu en fantastisk insats!