Terräng NM 2021

Efter nästan 2 års förberedelser så kunde vi äntligen genomföra Nordiska mästerskapen i Terränglöpning. År 2020 blev det ju inställt pga. av pandemin. Tävlingen var ett samarbete mellan Huddinge AIS och Tullinge FI och många förberedande möten har genomförts både inför det senare inställda loppet 2020 och nu i år inför loppet som äntligen blev av. Det är inte bara själva tävlingen på Lida som skulle genomföras utan vi skulle även ordna med transporter och måltider till alla lagen.
Hela lördagen gick åt att rigga banan på Lida och då sken solen och allting flöt på under denna denna fina höstdag. Till söndagen hade alla appar lovat regn och tyvärr fick de rätt. Det blev regn, vilket gjorde den tuffa banan blev ännu tuffare.

Nordiska mästerskapen är uppdelat enligt följande:
Juniorer Män och Kvinnor samt Seniorer Män och Kvinnor och
dessutom Veteraner.
Det är både individuell tävling och lagtävling i varje klass.
Norge dominerade juniorklasserna och Sverige seniorklasserna.
Ett utförligt reportage finns på www.friidrott.se
Ett extra stort TACK till alla funktionärer som hjälpte till på lördagen
och inte minst på söndagen på ett regnigt och lerigt tävlingsområde.

/Pelle Öhrland