Fantastiska Hanna Lindholm 2 maraton på 1 vecka!!!

I ett galet försök att kvalificera sig till OS i Maraton tar Hanna och  Coach Per beslut att åka till Österrike och springa ytterligare ett maratonlopp. 2.31 förra helgen följdes upp av 2.29.36 i fullständigt ösregn på hala vägar med svåra kurvor, imponerande och så värd en plats på OS i maraton!

Läs Runners Worlds text:

 

GALET 😱 – BRA 👏🏽👏🏻💯– @hannaaliindholm – 2:29:36 på maraton en vecka efter 2.31 insatsen i Milano….
Vilken kombinationsprestation…. Bara 37 sekunder från personbästa och detta som 3:a i hällregn i Österrike.
Vi frågade Hanna…
HUR ÄR DET MÖJLIGT 2.31-2.29 MED BARA EN VECKAS MELLANRUM?
– Formen har varit galet bra och allt har pekat på 2.26 när jag tränat. Men man måste ha ”stämmet” och det hade jag inte förra veckan. Jag sprang då bara igenom loppet sista 15 km och kände direkt att det inte hade slitit så mycket. Jag vilade ett par dagar utan några krämpor eller träningsvärk och hela veckan har känts kanon.
NÄR BESTÄMDE DU OCH DIN TRÄNARE PER SYNNERMAN ER FÖR DETTA LOPP?
– Vi fick nys om loppet i onsdags och skojade då om det. I torsdags kväll så diskuterade vi lite snabbt och vips hade vi bestämt oss för att testa. Jag var sugen på att köra ett nytt race eftersom jag inte fick ut något av min form i Milano. Det blev väldigt mycket fix i fredags med flygbiljetter och covidtest etc. Hotellrum blev inte klart förrän igår kväll när jag anlände i Österrike…
HUR VAR LOPPET?
– Jag hade ingen koll på farter som pacers skulle hålla så det var i princip bara ställa ut skorna och s
e vad som skulle hända. Det regnade från start men var bra temperatur. Regnet tilltog under andra halvan liksom en del vind. Tyskorna hade ett gäng farthållare som hjälpte till men när bästa tyskan mattades så fick jag köra själv ett tag. Kroppen kändes jättebra men regnet och alla tvära kurvor tog ut sin rätt sista 10-12 km. Blev lite nerkyld och stum och tappade en del fart in mot mål.
HUR GÅR OS TANKARNA, STÄMDE NI AV MED SOK INNAN?
– Nej vi snackade inte med SOK innan. Karin Torneklint har nominerat mig för OS men ingen respons ännu från SOK vad vi vet.
VAD HÄNDER FRAMÖVER?
– Jag ska nog vila ett par dagar, sen blir det kval till Lag-SM nästa helg där jag kanske få springa en sprintsträcka..🙂 – Eventuellt kör jag Europacupen på 10000 m om två veckor också.
STORT GRATTIS HANNA till EN GRYMT IMPONERANDE INSATS!!
📸 @deca_text_och_bild (annat lopp)