Alpo Tornikoski har avlidit

Detta tråkiga besked har vi fått att den 13 februari så avled Alpo plötsligt i hemmet i en ålder av nästan 67 år. Han hade som vanligt tidigare på dagen tränat med kompisen och grannen Antti Lindstedt. Denna dag var det styrketräning som gällde i bostadsrättsförenings lokal. En träning som nästan skedde dagligen där eller ute på idrottsbanan på Visättra IP och naturen däromkring, i en jättefin träningsmiljö. Efter träningen gick Alpo hem till sambon och efter en stund så fick han plötsligt en hjärtattack och avled direkt.

Alpo kom till HAIS 1989 och har under drygt 30 år som aktiv deltagit på en mängd tävlingar med nog en riktig topp på IVSM hemma i Storängshallen 2014 där han tog en dubbelseger i kula och i vikt.  Sista tävlingen var rekordstora VSM 2019 på Källbrinks IP (innan coronan)  med silver i kula M65.

Se även mera i vår statistik: http://eltid.nu/haisstatistik/PubStat/ . Stort mål för Alpo och Antti har varit att deltaga på ”hemmaplan” vid VVM i Tampere 2022 och sedan 2024 i Göteborg.

Alpo har även varit funktionär vid många tillfällen, både på idrottsbanan och ställt upp vid olika praktiska uppdrag.

Vi minns ambitiösa Alpo som älskade idrotten och var den som ställde upp för HAIS.  Vila i frid Alpo.