På gång i HAIS – rapport från styrelsen

Äntligen möjligt att träna i organiserad form utomhus igen!
Sedan i lördags har kommunen öppnat upp för utomhusträning (med restriktioner för att inte riskera smittspridning). Det är väldigt glädjande efter att vi haft stängt för all organiserad träning sen den 18 december. Så vi hoppas nu att alla grupper nyttjar möjligheten att träna utomhus med gällande restriktioner.

Vi följer självfallet utvecklingen dag för dag och hoppas att smittspridningen ska gå ner så mycket att det snart ska bli möjligt att starta upp träning även inomhus. Vi kommer att hålla er informerade så fort vi får mer besked i den frågan. Men till dess, låt fantasin flöjda vad gäller former för träningen utomhus.

Fortsatt arbete med struktur för övergång från bredd till specialisering
Tränarna för grupperna med barn födda 04-06 tog i höstas initiativ till en struktur för övergången från breddträning till specialisering. Tillsammans med grentränarna och representanter för kansli och styrelse tog de fram denna struktur där målsättningen är att övergångarna inte ska vara så svår och att vi också ska kunna erbjuda både specialisering och breddträning för våra äldre ungdomar. Vi hoppas att denna struktur ska kunna bidra både till att vi behåller fler aktiva längre upp i åldrarna samt bättre säkerställa försörjningen av tränare. Arbetet med detta pågår för att detta ska fungera på bästa sätt.

Huddinge AIS arrangerar LagUngdoms-SM år 2022
Vi har som klubb en lång tradition som arrangör av såväl tävlingar i egen regi som nationella tävlingar. En målsättning är att få möjlighet att arrangera ett nationellt mästerskap per år. Därför är det väldigt glädjande att kunna se framåt och kunna konstatera att ii har blivit utsedda att få arrangera Lag-USM år 2022! Något att verkligen se fram emot.

För styrelsen
Peter Dacke
Ordförande
Huddinge AIS