VM Halvmaraton 2020

I lördags arrangerades årets första VM och det på halvmaraton i Gdynia Polen. Det blev flera Coronatester både för Hanna och coach Per före resan och under resan dit. Det var tredje gången som Hanna blivit uttagen till ett VM och i lördags blev det äntligen start också (2 ggr förhinder).

Efter att ha haft 16 veckor helt off från löpning i våras pga. skada, för att sedan sakta stegra träningen med fuljogg i juni, sprang lite i juli och började köra vettigt först i augusti. Med tävlingspremiär på ”Lidingöloppet” 26 september och SM10K 10 oktober som enda tävlingar innan så gör Hanna ett kanonlopp på halvmaraVM . På en tuff och svårlöpt bana satte hon nytt PB med 1.11.47 (=nytt Svenskt veteranrekord K 40) och bidrog till att Sveriges lag gör en historisk insats och kom 8.a (4.e lag av Europas länder)

Grattis till dig och Charlotta och Carolina i laget👍😃📷Per S & Sv.Friidrott