Ella Hagmans fina säsong 2020

Ella Hagman har haft en mycket bra säsong 2020 och dominerar statistiken i Huddinge, klubbetta på 100m, 200m, 300m (klubbrekord), 400m, 600m (klubbrekord), 800m och 400mHäck och i Sverige är hon rankad 3.a på 400m Häck, 4.a på 100m.
((Att en och samma person dominerar så har nog inte hänt sedan Monica Rydèns (Westèn) tidigare gjorde något liknande 1989. ))
Ellas egna ord om säsongen: Det roligaste har väl, i och med den här speciella säsongen, varit att få utmana både kroppen och psyket genom att springa lite längre sträckor såsom 400mh. Det har varit väldigt lärorikt, givande och är en gren som jag förmodligen kommer hålla fast vid lite vid sidan av mina huvudgrenar. Samtidigt var även framstegen i 100m väldigt kul, att få slipa en del på mitt personbästa och få lite bekräftelse på att jag utvecklas och är på rätt väg igen, även fast jag vill så mycket mer! Jag är också väldigt glad och tacksam över min träningsgrupp och Uffe som tränare!
Min landslagsdebut var också en av säsongens höjdpunkter!
 
Förutsatt att inomhussäsongen blir av, vilket jag verkligen hoppas, så har jag satt upp lite mål. Framförallt ser jag fram emot att få börja träna och tävla i korthäck igen, det är något jag saknat väldigt mycket. Till inomhussäsongen kommer jag satsa allt på 60m och 60mh och hoppas självklart placera mig i högsta toppen i båda grenar. Förhoppningsvis kanske någon lite större tävling blir av och i så fall vill jag dit!
Säger Ella som gjorde en viktig insats som funktionär på UDM b.la som klockringare på de långa loppen!
Bilder: Coach Uffe