På gång i HAIS – rapport från styrelsen

Struktur för tränarutbildningar samt övergång från bredd till specialisering
Kansliet har tagit fram en struktur för vilka utbildningar som ska erbjudas tränare för barn och ungdomar i  olika åldrar. Ett mycket välkommet initiativ så att vi ka fylla de luckor som finns där föräldratränare behöver påfyllning. Det är också ett underlag för kontinuitet inför kommande år så att den som ställer upp som tränare i vår förening vet vilka utbildningar denne kommer att få. Erbjudande om höstens tränarutbildningar kommer att gå ut inom kort.

Tränarna för grupperna med barn födda 04-06 har tagit initiativ till en struktur för övergången från breddträning till specialisering. Tillsammans med grentränarna och representanter för kansli och styrelse har de tagit fram denna struktur där målsättningen är att övergångarna inte ska vara så svår och att vi också ska kunna erbjuda både specialisering och breddträning för våra äldre ungdomar. Vi hoppas att denna struktur ska kunna bidra både till att vi behåller fler aktiva längre upp i åldrarna samt bättre säkerställa försörjningen av tränare. Ett mycket gott initiativ som vi inför direkt nu inför inomhussäsongen.

Prova på helg för barn i vår kö
Nu på söndag den 4 oktober arrangeras prova på dag för de yngsta barnen som står i kö för att få börja träna friidrott (födda 2012-2014). Vi har över 200 barn i kö och vi vill förstås att alla de ska både få prova på, tycka det är roligt och kunna börja med friidrott.

Årsmöte 7 oktober
Nu närmar vi oss årsmötet! Vi avser då att hålla ett Corona-anpassat årsmöte där det ska vara möjligt att ha social distansering. Inbjudan och dagordning finns här på vår hemsida. Vår förbundskapten Karin Torneklint är dessutom inbjuden för att vara ordförande på årsmötet och hon kommer dessutom att vara med som prisutdelare!

För styrelsen
Peter Dacke
Ordförande
Huddinge AIS