Matti Lahnalakso har avlidit

Vi har nåtts av detta tråkiga besked att Matti avled den 5/8 i en ålder av 86 år. Matti började som löpare hemma i Finland, med ett pers runt 2 min på 800m, innan kastgrenarna tog över. Han flyttade med sin familj till Sverige och kom då ner på Storängsvallen och gjorde sin första tävling för Huddinge AIS 1967 och sista gången som han tävlade var 2005. Det blev många klubbmatcher, DM och inte minst 10 ggr svensk veteranmästare.  År 1991 var han tom statistiskt placerad som 3:a i världen i klass M55. Det finns massor priser och medaljer i hemmet i Skogås och massor av siffror att minnas,  men kanske bäst hans personliga rekord med fina 15.00 med 7,26 kula som 43-åring.  Mer detaljer i vår klubbstatistik, här på hemsidan. Nämnas bör också att sonen Kaj tog ett brons på VSM i längd och att fru Marita ställde upp i någon klubbmatch i kula.

Vi kommer alltid minns Matti som en fin och populär människa som alltid ställde upp för HAIS på olika sätt, både som aktiv och funktionärer. Tack Matti för ditt stora idrottshjärta och vi som hade fördelen att träffa dig kommer alltid att minnas dig.

Vännen Kenneth