Vilken comeback till toppen!

Vi är så glada att kunna gratulera Tom Kling Baptiste till två jättefina lopp 100 m och 200m på SM i Uppsala i helgen som resulterade i 2 silvermedaljer och väldigt nära nytt PB på 200m.

Tom som efter mer än ett års skadefrånvaro och operation tagit sig tillbaka til toppen av Sveriges sprintelit. Första tävlingen i januari 2020 i hemmahallen på Scandic Indoor i Huddinge på 60m gick galant men var bara början på resan mot SM medaljerna, sedan följde fortsatt hård träning och fler tävlingar under vår och sommar innan belöningen kom på SM.

Stort grattis från Huddinge AIS!

Beskrivet här av Toms tränare Håkan Andersson!

21 januari drabbades Tom av en mycket allvarlig hamstringsskada under träningen på Teneriffa så då fanns inga andra alternativ annat än operation.

En av de främsta specialisterna vid denna typ av operation Lasse Lempainen på Neo-Sjukhuset i Åbo utförde operationen i mars 2019 och Dr. Lempainen sa

låt oss kalla detta projekt ”Från skalpell till prispall”.

En lång resa med mycket tålamod, rehab, träning och gradvis bättre prestationer. Inget Guld på SM men väl två fina silvermedaljer! (31 medaljer vara 12 guld hittils i karriären)

Med tiden på 200 m 20,93 i 0,0 m/s i vind bara 12 hundradelar från personliga rekordet visade Tom alla att han är definitivt tillbaka och snabbare tider kommer att komma.

Bravo TKB, jag är stolt att vara din tränare /Håkan Andersson