Personbästan och världsrekord på 3000 m i Hallsberg

Fyra Huddinge AIS-are tävlade igår när Örebro AIK arrangerade ”Närkeracet” på Trastensvallen i Hallsberg. En fantastisk sommarkväll och högklassiga startfält bidrog till en mängd personliga rekord. Först ut var Hanna Bergström som persade och förbättrade sitt eget klubbrekord i C-finalen med 9:37.82. I B-finalen sprang Viktor Frisk in på nytt utomhuspers 8.52.21 trots en väldigt tung avslutning.

I A-finalen hade Huddinge två startande med bröderna Kingstedt, John och Otto och ett riktigt vasst gäng medel- och långdistansare, t ex David Nilsson, Emil Danielsson, Johan Rogestedt med flera. Haren hade fått i uppgift att dra fältet till sub-8. Efter ett lite långsamt första varv drogs tempot upp och John passerade 2000 m efter goda 5.28 med Otto några sekunder efter. Med en vass avslutning lyckades John persa med 8:13.44 och Otto strax bakom med 8:14.19. Ottos tid är också nytt döv-världsrekord på 3000 m!

Insatserna lovar förstås gott inför SM i Uppsala om några veckor. Stort grattis till de fina prestationerna!

Samtliga resultat från tävlingen hittar ni här