Årets idrottskvinna och idrottsman

Huddinge AIS idrottsman och idrottskvinna går varje år till en man och en kvinna som har uppnått stora prestationer med sitt tävlande för klubben. I år tilldelas respektive pris till Ebba Tulu Chala och Hanna Lindholm för sina formidabla prestationer.

Hanna Lindholm hade ett väldigt imponerande år förra året med många stora prestationer. Hon VM-kvalade på maraton och slutade året som Sverigeetta med 2.29.34.Tiden är den näst snabbaste tiden i Sverige någonsin och endast fyra sekunder ifrån den internationella kvaltiden till OS (en tid hon senare klarade i Sevilla maraton). Hanna vann även en överlägsen seger på Tjejmilen och i Finnkampen och slog svenskt rekord på Lidingöloppet 30km.

Ebba Tulu Chala debuterade som 23-åring förra året på maraton då han tog silver på SM i samband med Stockholm maraton. Loppet gav blodad tand och Ebba sprang under hösten två maratonlopp till, först i Frankfurt med tiden 2.15.01 och sedan i Valencia maraton i december där han drämde till med 2.13.39. Maraton är något som tar lång tid att bli bra på och de flesta presterar sina bästa resultat långt efter de fyllt 30 år. Det ska därför bli riktigt spännande att följa Ebbas fortsatta karriär som maratonlöpare.