På gång i HAIS – rapport från styrelsen

Rekord för friidrottsskolan sommaren 2020
Årets friidrottsskola är och har blivit den största vi någonsin anordnat. Vi har slagit rekord i antal deltagare igen! Vi har ju friidrottsskola både vid Visättra IP och på Källbrinks IP under tre respektive fem veckor i början och i slutet av sommarlovet. Vid Visättra IP så har vi totalt mer än 400 barn anmälda under de fyra veckorna, ett väldigt roligt resultat. Och på Källbrinks IP så är det också 400 barn anmälda. Likaså detta väldigt roligt. Totalt har vi alltså fler än 800 barn som deltar i vår friidrottsskola i år!

Ett stort antal ledare och inte minst chefen för friidrottsskolan Stina Erlandsson är värda ett stort, stort tack för denna framgång. Vem vet en eller flera av dessa 800 barn kanske är blivande världsmästare i någon av våra grenar en gång och deras första erfarenhet av friidrott kanske var 2020 års friidrottsskola i Huddinge.

Tävlingar som vi arrangerar i sommar
Under maj och juni har vi genomfört klubbtävlingar för alla under 18 år varje onsdag, lördag och söndag på Källbrinks IP. Och nu har även tävlandet kommit igång för seniorer utifrån de restriktioner som ställs förstås från förbund och Folkhälsomyndigheten.

För att detta ska vara möjligt att genomföra görs ett storartat arbete under ledning av vår arrangörskommitté och med flera av våra tränare med Anders Rydén i spetsen. I helgen som gick genomfördes en mångkamp för 15 år och äldre. Och det är inte slut med denna, under juli och augusti händer bland annat följande på Källbrinks IP:

Den 11juli genomför vi Juliettan med fokus på äldre aktiva med tävlingsgrenar som 1500 m, 5000/10000 för dam och herr samt 3000 hinder för herrar, stavhopp, längd, kula, och diskus.

Den 25 juli arrangerar vi på Källbrinks IP Julitvåan. Här är ännu inte alla grenar fastställda men mer info om detta kommer på vår hemsida. Även denna har fokus på äldre aktiva.

För att alla nationella tävlingar ska var möjliga att genomföra så måste många arrangemang delas mellan olika arrangörer. Vi  kommer bland annat att arrangera en del av årets USM i mångkamp på Källbrinks IP den 1 – 2 augusti.

Traditionsenligt kommer vi att arrangera Vikinglinespelen den 27 augusti för seniorer.

2019 års pristagare presenteras på hemsidan och Facebook
Årets pristagare som kommer att få pris på årsmötet i oktober har nu börjat presenteras på vår hemsida och Facebook. Det kommer nu att fortsätta kontinuerligt med presentationer
tills alla blivit presenterade. Så håll utkik efter våra pristagare på hemsidan och Facebook!

För styrelsen
Peter Dacke
Ordförande
Huddinge AIS