På gång i HAIS – rapport från styrelsen

Svensk friidrotts finaste förtjänstmedalj i guld till Gunnar och Lars
Som vi redan har uppmärksammat på hemsidan så kommer Huddinges superfunktionärer Gunnar Olausson och Lars E Andersson (Hammarby som moderklubb) att tilldelas Svensk friidrotts finaste förtjänstmedalj i guld. Läs motiveringen från friidrottsförbundet här

Precis som A. Lennart Julin skriver i sin text så gör personer som Lasse och Gunnar insatser för svensk friidrott år ut och år in som är helt avgörande för att vi ska kunna bedriva en tävlingsverksamhet för alla aktiva friidrottare i Sverige. Många är de som har blivit startade av Gunnar eller fått ett hopp mätt av Lasse genom åren och vi är alla skyldiga dom ett stort tack.

Stort grattis till de mycket välförtjänta medaljerna!

Åtgärder med anledning av Coronaviruset
Huddingespelen som skulle ha gått den 12-14 juni måste tyvärr ställas in men med målsättningen att kunna genomföra denna tävling i slutet av september. Närmare bestämt den 26-27 september. Men det beror förstås på om det kommer att vara möjligt då vilket vi inte vet idag.

Nu är vårt virtuella lopp HAIS-femman igång som ett av flera sätt för dig att stödja Huddinge AIS i denna svåra tid. Du springer fem kilometer mellan den 8-17 maj var du vill under denna period. Det kostar en hundring att delta, och du anmäler dig på Race.se hemsida som du hittar härFina priser lottas ut bland alla deltagare och alla får en digital medalj. Utlottningen sker efter loppet. Utmana nu dina barn/ungdomar, grannar och vänner att delta.

Till alla er som bidragit/bidrar med gåvor till HAIS vill vi framföra vårt stora tack. Vi tar tacksamt emot både såväl stora som små bidrag och det gör du enklast genom att Swischa på 1230171918 eller sätta in pengar på HAIS bankgiro 5617-6712. Vänlige märk insättningen  med ”Stöd HAIS 2020”.

Köp också gärna en digital bingolott om du vill stödja Huddinge AIS. Behållningen för föreningen är 15 kr på en enkellott och 30 kr på en dubbellott. Rent praktiskt kommer försäljningen att ske via en länk. I länken finns ett ID som är kopplat till HAIS. Det innebär i korta drag att behållningen från alla lotter som köps via er länk går till HAIS. Dessutom bjuder BingoLotto på fina vinstmöjligheter och trevlig familjeunderhållning i TV4!

Så om du vill hjälpa HAIS i dessa svåra tider klicka här och köp en bingolott!

Vi arbetar för att kunna genomföra Friidrottsskolan i sommar på ett tryggt sätt för våra deltagare. Vi kommer att informera fortlöpande fram till friidrottsskolans start. Mer information hittar du på friidrottsskolans hemsida eller så kan du kontakta kansliet.

Vårtävlingar för aktiva födda 2002-2008
För att upprätthålla möjligheterna till tävling arrangeras under maj, efter initiativ och ledning av Anders Rydén, mindre tävlingar för främst HAIS-are på Källbrinks IP på onsdagar, lördagar och söndagar i en mängd olika grenar. Där söndagarna är vikta för de yngre, födda 2006-2008 och eventuellt ännu yngre. Ett roligt och välkommet initiativ tycker vi i styrelsen.

Inför årsmötet den 7 oktober
Fram till årsmötet den 7 oktober kommer vi i en serie att presentera de aktiva som kommer att erhålla priser vid årsmötet, så håll utkik efter dessa presentationer!

För styrelsen

Peter Dacke
Ordförande
Huddinge AIS