Starka lopp av John och Camilla

Det mesta i tävlingsväg är ju inställt just nu men det anordnas en del små och enkla tävlingar runt om i landet trots allt. I helgen som gick ställde John Kingstedt och Camilla Elofsson upp i två av dessa tävlingar.

John var först ut då han på lördag förmiddag deltog i ett 10 km långt landsvägslopp i Liljanskogen som Spårvägen friidrott anordnade. John gjorde ett av sina bästa lopp i karriären då han sprang in som femma på den mycket fina tiden 29.51. Vädret var långt ifrån optimalt och banan var inte heller helt lättlöpt så resultatet indikerar att John ska kunna springa betydligt snabbare när säsongen kommer igång på riktigt.

Camilla Elofsson sprang 10000 m på Stockholms stadion i söndags då Studenterna anordnade en inbjudningstävling på 10000 m, entimmeslöpning och halvmaraton i ett. Camilla nyttjade de fina förhållandena maximalt då hon sprang in på de nya personliga rekordet 34.28.08 efter en mycket hård öppning. Både 3000 och 5000 m passerades på långt bättre tider än Camillas personliga rekord. Den hårda öppningen och ensamlöpningen tog ut sin rätt sista 3k men trots det så slog Camilla sitt personliga rekord med 1 min och 15 sekunder!

Stort grattis till de fina prestationerna!