Ebba och Hanna nosade på OS-gränsen

De sex löpare som åkte ner till Sevilla hade alla höga mål och förväntningar med söndagens lopp. Resultatet blev rejält blandat då halva ligan bröt och övriga tre löpare alla satte pers. Camilla Elofsson som har gått framåt mycket under vintern blev magsjuk på natten innan loppet och fick tyvärr bryta loppet redan vid 7 km. Bröt gjorde tyvärr även Johan Wrede och Pernilla Karman som både fick kliva av efter drygt 30 km. Vår löptränare Antonio Lavecchia gjorde dock ett riktigt bra lopp då han sprang i mål på nya personliga rekordet 2.44.38.

Våra två bästa löpare Ebba Tulu Chala och Hanna Lindholm åkte båda ner till Sevilla med väldigt höga målsättningar, nämligen att klara de svenska OS-gränserna 2.11.00 och 2.28.00. Både två stod för riktigt fina insatser, kanske dom två bästa prestationerna ur ett internationellt perspektiv som vi sett av HAIS:are genom historien, men ändå lyckades de inte riktigt. Ebba kom närmast då han sprang i mål på nytt personbästa (och självklart klubbrekord) 2.11.18, alltså endast 18 sekunder från den svenska OS-gränsen! Loppet idag var Ebbas tredje maraton på fyra månader och han har kapat minst två minuter varje gång.

Hanna som haft lite stolpe ut vid de två senaste marorna studsade idag tillbaka med nytt personligt rekord då hon sprang i mål på 2.28.59. Både Ebba och Hanna har klarat de internationella kvalgränserna för OS-deltagande och vi får nu se hur SOK ställer sig till deras prestationer inför sommarens OS.

Stort grattis till dom fina prestationerna!