Starka lopp av Ebba & John i Valencia

Kl 08.30 i morse gick startskottet för spanska Valencia maraton och HAIS hade två riktigt duktiga killar på startlinjen. John Kingstedt gjorde sitt första seriösa försök på maratondistansen och det med ett riktigt lyckat resultat. John sprang nämligen i mål på den mycket fina tiden 2.17.55 efter ett smart upplagt lopp. John passerade första halvan på 69.03 och andra halvan gick alltså en aning snabbare än den första.

Ebba Tulu Chala som sprang Frankfurt maraton för bara fem veckor sedan var vår andra HAIS:are på plats. Ebba hade siktet inställt på en rejäl kapning av sitt nysatta pers från Frankfurt på 2.15.01 och utgångsfarten var det inget fel på. Han passerade halva sträckan på 65.01 vilket är klart under svensk rekordfart. Ebba fick tyvärr stora magproblem efter drygt 30 km och spydde vid ett par tillfällen. Energin tog tyvärr slut och sista biten mot mål blev riktigt tuff för Ebba. Men nytt personligt rekord blev det och det lyder numera på 2.13.39!

Stort grattis till både John och Ebba!