Superlopp av Otto & Hanna på Lidingö

I lördags genomfördes världens största terränglopp Lidingöloppet och HAIS hade en riktigt stark uppställning på plats. Först ut var Camilla Elofsson i 15 km-klassen och hon stod för en riktigt bra prestation då hon sprang i mål som 4:a på tiden 56.57.

Ett par timmar senare var det dags för 3-milen och här hade HAIS fyra deltagare på startlinjen i elitfältet i form av Otto och John Kingstedt, Ebba Tulu Chala och Hanna Lindholm. Bäst lyckades Otto och Hanna som båda stod för riktigt kanoninsatser. Otto gick tidigt med i en stark klunga tillsammans med Ebba och fjolårsvinnaren Napoleon Solomon och Otto passerade på mycket snabba 48.35 halvvägs och det var nog en och annan som undrade om inte Otto höll på att spränga sig själv. Men även om Otto fick släppa iväg Napoleon så höll han ihop det riktigt bra sista milen och kunde gå i mål som 5:a på supertiden 1.39.47 (nytt personligt rekord med 7 minuter..).

Ebba som länge hängde med i samma klunga som Otto bröt tyvärr loppet vid 20 km efter en tung vecka med förkylning i bagaget.

John Kingstedt som gick ut lite lugnare första halvan såg länge bra ut men fick tyvärr stora problem efter 25 km där han kollapsade i spåret. John bröt inte loppet men joggade bara i mål

Hanna Lindholm som förra året slutade på tredje plats hade i år siktet inställt på seger. Men det slutade med en tredjeplats även denna gång, dock på en betydligt snabbare tid. Förra årets vinnare kenyanskan Medugu skulle även denna gång visa sig bli för svår då hon rusade i mål på nytt banrekord på tiden 1.51.57. Hanna hade även en etiopiska före sig, men det skilde bara några tiondelar dom emellan efter att Hanna hade genomfört ett riktigt stark spurt på Grönsta gärde. Hannas sluttid blev 1.52.57 vilket är svenskt rekord på Lidingöloppet!

Stort grattis till till de fina prestationerna på Lidingö!