Bra helg för HAIS i Frankfurt

I helgen drog ett relativt stort Huddingegäng ner till Tyskland för att jaga personbästan på Frankfurt maraton. Jag själv kom dessvärre inte till start pga en skada/känning i vänster ben som inte ville ge med sig.

Jag fick istället följa från sidan när dagens kämpar gav allt. Ebba gick ut hårt från start med första 5km på 15:28. Efter 7km kände han att gruppen han då följde gick lite hårt och släppte. Han fick sen springa mycket själv men gjorde ett väldigt bra lopp. Ebba sprang i mål på kanonfina tiden 2.15.01 i sitt blott andra maratonlopp i karriären och det var givetvis ett nytt klubbrekord (och pers med över fem minuter!). Tiden placerar Ebba på 16:e plats på den svenska genomtidernalistan!

Hanna hade även hon som vanligt spänt bågen och hade för dagen ett stenhårt mål, nämligen att springa under 2.28. Som om inte det var nervöst nog drabbades hon av en misstänkt infektion i höger stortå som gjorde att hon på lördagen inte ens kunde jogga. Vi drog i alla trådar vi hade och provade alla husmorsknep vi kunde och till söndagen hade det lagt sig lite. Hanna kom till start och sprang helt enligt plan första 15km innan tån började värka så pass att hon inte kunde springa avslappnat. Hon fick då även kramp i foten och många hade nog brutit där, men inte Hanna. Hon tappade lite fart men höll ihop det bra och gick trots allt i mål på 2:30:47. Otroligt bra med dom förutsättningarna.

På startlinjen hade vi även våra nytillkomna Huddingelöpare Pernilla Karman och Josefine Lundberg Karman (ja dom är släkt). Pernilla hade tidigare personligt rekord på 3:20:34 sen några månader tillbaka men skulle nu satsa på att gå under 3 timmar. Kan låta som en näst intill omöjlig uppgift efter bara ett par månader med ”riktig” löpträning men hon krossade detta mål genom att passera mållinjen på 2:58:09, pers med över 22min!! Blir spännande att följa henne närmsta åren. Josefine som från början är medeldistansare sen ungdomen (i just HAIS) skulle även hon satsa hårt. Ett pers på 10min va målet. Från 4:00 till 3:50. Detta dansade hon sig igenom och gick i mål på 3:48 i stort sätt oberörd.

Det går bra för Huddinges löpare nu och jag är glad och stolt att tillhöra klubben.

Vi tackar för en fin helg i Frankfurt.

Mot nya mål!

/Camilla Elofsson