Stora löparframgångar i helgen

Tre av HAIS bästa långlöpare har tävlat i helgen och alla tre slog sina personliga rekord rejält! Otto Kingstedt var först ut under lördagen då han sprang Bålsta stadslopp med en uttalad ambition, nämligen att slå världsrekordet för döva på 10 km landsväg. Otto fick fin draghjälp av storebror John som agerade hare under första halvan av loppet, och efter en bra avslutning så kunde Otto springa i mål på nytt personligt rekord och världsrekord med tiden 30.25!

Hanna Lindholm och Camilla Elofsson ska båda två springa Frankfurt maraton senare i höst och som ett led i deras förberedelser så sprang de idag Köpenhamn halvmaraton. Både två gick ut riktigt hårt i det blåsiga vädret och låg långt under sina perstider halvvägs in i loppet. Andra halvan var tuffare i vinden och precis som för de flesta andra löpare i loppet så sjönk farten något. Det hindrade inte att Hanna från att slå sitt personliga rekord med 42 sekunder då hon sprang i mål på tiden 1.11.57 (in som femma i Sverige genom alla tider), vilket gav en 18:e plats. Camilla å sin sida stod för en riktig superkapning då hennes sluttid 1.16.31 är personligt rekord med nästan fem minuter!

Stort grattis till er alla tre!