SM i Karlstad dag 2

HAIS hade tre aktiva igång även under den andra dagen på Friidrotts-SM och alla tre presterade riktigt bra resultat. Först ut var Fredrik Kihlblom och Ludvig Hillenfjärd på 400 m häck. Båda två sprang i heat 2 av 3 och Ludde var den som drog det längsta strået då han gick i mål som 2:a på tiden 53.13, Fredrik var placeringen bakom med nya perstiden 54.37. Luddes tid var sista tid till final och Fredrik var alltså dryga sekunden ifrån en finalplats.

Sist ut idag var Hanna Bergström på damerans 1500 m där hon stod för en riktigt bra prestation då hon sprang i mål som klar 4:a på tiden 4.33.20, endast 1,7 s från bronset. Loppet gick riktigt långsamt i början och Hanna sprang sina sista 800 m på nästpers 2.14 (!) men missade tyvärr det avgörande rycket med 600 m kvar, annars hade det kunnat bli en riktigt spännande bronsstrid på upploppet..