Rapport från Kraftmätningen

Då var kraftmätningsfinalen avklarad. Ambitionen från de 15 taggade 14/15-åringarna var att förbättra kvalresultatet och njuta av möjligheten att tävla mot Sveriges bästa.

Tonen sattas direkt i killarnas längd där tre av fem var rejält över de personliga rekorden. Tjejerna ville inte vara sämre och levererade ett utmärkt höjdhopp. I tjejernas kula ökade vi rejält från kvalomgången med ytterligare personligt rekord. Killarnas spjut var i paritet med kvalresultatet.

Helgens höjdpunkt var mixstafett 6x200m på Finnkampen. Lite struligt arrangemang, där vi som ytterlag fick växla på ytterbana hela stafetten, gjorde att vi, trots utmärkta löpningar, tappade lite poäng.

Söndagen inleddes med nya personliga rekord i höjdhopp för samtliga killar och för 3 av 6 tjejernas i längd och avslutades med goda insatser på 800m. Både tjej och killaget var ca 900 poäng bättre än kvalresultaten och totalt blev landade mixlaget på 28094 poäng.

Samtliga deltagare har bidragit med goda resultat och framför allt stöttat och hejat på sina lagkamrater hela helgen. Det gör oss ledare riktigt stolta.

/Anders Lundström