Bra insatser och ärofyllda uppdrag

Det är mycket som händer just nu med egna arrangemang (VSM i helgen som gick, Huddingeloppet nu på lördag) och samtidigt en säsong som fortfarande är i full gång för många av våra aktiva.

I helgen som gick så hoppade Kajsa Engblom nytt personligt rekord då hon tog 1,70 i höjdhoppet i Nordiska juniorlandskampen i Kristiansand i Norge. Kajsas hopp är fem cm över det gamla uthomhusperset och fyra cm över det bästa hon gjort som bäst inomhus, så det var en rejäl höjning! Kajsa slutade sjua i tävlingen på samma höjd som trean. Stort grattis!

Under tisdagskvällen så hade HAIS med två aktiva på Studenternas tävling Sommarspelen på Stockholms stadion. Totalt genomfördes fem (!) heat på 5000 m med drygt 100 (!) deltagare i mål och en av dessa var Hanna Bergström som ännu en gång denna sommar satte ett rejält personligt rekord. Hanna gick ut stenhårt i den mixade B-finalen och passerade första 3000 m på 9.52 (nytt pers) och även om farten sjönk en aning sista kilometern så gick Hanna i mål på den fina tiden 16.41.93. Tiden är 25 sek snabbare än det personliga rekord Hanna sprang i JSM för en dryg vecka sedan!

Viktor Frisk gjorde även han ett riktigt fint lopp lite tidigare på kvällen då han  för första gången gick under fyra minuter på 1500 m. Viktor slutade fyra i A-heatet och gick i mål på nya personliga rekordet 3.59.01, en sänkning av Viktors klubbrekord med nästan 3 sek. Loppet borde stärka Viktors självförtroende ett snäpp inför helgens Finnkamp som Viktor har blivit uttagen till.  Där kommer han bl.a. möta en riktigt vass finne som gjort 3.55 på 1500 m..

HAIS kommer ha med ytterligare en aktiv i Finnkampen i form av Hanna Lindholm som ska springa 10000 m på lördag eftermiddag.

Stort grattis till fina prestationer och ett stort lycka till i helgens Finnkamp!