Grattis Gunnar 70 år!

Onsdagen den 26 juni så är det dags för hedersmedlem nr 11, förbundsdomaren och framförallt en otroligt viktig kugge i HAIS, att fylla jämnt. Typiskt för Gunnar Olausson att denna dag fly storstaden, för en liten minitour till Skåne och på hemvägen hjälpa till på sekretariatet på Sveriges största arenatävling Världsungdomsspelen i Göteborg.

De flesta känner Gunnar som en trogen allroundkunnig funktionär och statistiker. Ofta brukar man säga att Gunnar kan först:  starta loppet -springa det – ta målfotot och tolka det – skriva resultatlistan – publicera det på nätet – samt statistikföra resultatet. Dvs hela flödet. Gunnar kom med i HAIS i början av 60-talet och var i början även aktiv, med resultat som 32.33 på 10 000m (1977) och fina 3.07,44 på maran (1983).

Största meriten som funktionär var nog uppdraget som starter vid VM på Ullevi 1995, men Gunnar har också varit starter på Finnkamper, galor på Station etc. Gunnar är legitimerad både som förbundsdomare/starter/eltidare. Det finns många saker att nämna som Gunnar gjort och gör i HAIS. Han varit med och infört och utvecklat föreningens eltid och tävlingssekretariats utrustning/funktioner. Gunnar sköter även om klubbens statistik på ett snabbt och bra sätt. Gunnars kunskaper och generösa inställning har genom åren gjort att många olika föreningar bett om hans hjälp och han har också mycket välförtjänt tilldelats Svenska friidrottsförbundets silvermedalj.

STORT GRATTIS GUNNAR och vi önskar dig en verkligt fin dag, något som hela friidrottssverige helt klart skriver under på.

/Huddinge AIS Friidrott