Intensiv tävlingshelg väntar!

Först vill vi passa på att gratulera Hanna Bergström som under förtävlingarna vid Bauhaus-Galan igår kväll sänkte sitt personliga rekord med nästan 10 sekunder och samtidigt slog klubbrekord av bara farten med 4.29.20. Riktigt stark säsongsdebut som lovar gott inför resten av säsongen!

Två SM-tävlingar äger rum i helgen och det innebär ett fullspäckat Hais-schema. På lördag den 1/6 är det dags för Stockholm Marathon, tävlingen som i år firar 40års-jubileum. På startlinjen finner vi 12 Haisare där vi framförallt håller ögonen på tre som har goda ambitioner att placera sig högt upp i resultatlistorna. Hanna Lindholm fortsätter sitt fantastiska år och efter flitigt tävlande sedan maran i Hamburg är målet högt uppsatt för Stockholm. SM i halvmaraton för två veckor sedan gav ett SM-silver, i Stockholm vill Hanna nog ha mer än så. Ebba Tulu Chala gör en intressant start och debuterar på distansen, gör Ebba ett taktiskt smart lopp så kan han absolut vara med och slås om SM-medaljerna. John Kingstedt har haft en jobbig vår och försommar med stora allergiska problem och ställer upp utan att riktigt veta vad formen är, vill det sig väl kan kanske även John vara med och fightas i SM-toppen.

Nu på söndag är det kval till Lag-SM på Källbrinks IP för både män och kvinnor. Det är tuffa kvalgrupper för både Hais damer och herrar där ambitionen framförallt blir att hålla sig kvar i gruppen. Lagledarna Lasse Krieg och Thomas Eriksson har gjort sitt bästa för att få ihop så konkurrenskraftiga lag som möjligt och vi hoppas att hemmaplan ska ge oss en liten extra kick. Startlistorna återfinns här

Lycka till alla som tävlar i helgen!