Succé för Hanna i Valencia maraton

Hanna Lindholm avslutade sitt fantastiska år igår med att göra sitt livs lopp i Valencia maraton. Efter en hård öppning där första halvan gick på 1.15.11 så höjde Hanna och hennes farthållare Fredrik Uhrbom (Spårvägen) tempot och vid 30 km så såg det ut som att Hanna skulle gå mot 2.29 i sluttid. Fredrik fick dock problem med magen och var tvungen att kliva av vid 32 km och Hanna fick därför göra större delen av jobbet själv sista 10 km. Hanna tappade lite fart sista biten men lyckades ändå springa i mål på mycket fina 2.30.37, personligt rekord med drygt 5 minuter! Hanna slutade nia i det högklassiga fältet med den italienska VM-silvermedaljören Valeria Straneo endast 11 sek före sig.

Hannas tid placerar henne topp 20 i Europa i år och är internationellt gångbar i vilket lopp som helst. Och tiden kommer med största säkerhet räcka för att kvala till nästa års VM i Doha. Hanna gick in som två på den svenska genom-tiderna-listan och hon har nu endast Hässelbys Isabellah Andersson framför sig.

Hannas revanschlust har varit stark ända sedan EM i somras som inte gick helt enligt plan. Och den träning Hanna har underkastat sig under hösten har varit hennes tuffaste någonsin med träningsveckor på 16-17 mil, pass i hög fart på drygt 40 km och tuffa intervallpass med sin träningsgrupp. Detta i kombination med ett ganska flitigt tävlande både på landsväg och i terräng. Det är inte alltid den här typen av satsningar betalar sig, men idag gjorde den verkligen det!

Superstort grattis Hanna!