Otto och hans RIT till collegemästerskapen!

I lördags var det dags för årets näst sista tävling för terräng-säsongen i USA. Runt omkring i USA genomfördes i helgen som gick ”Regionals”, den tävling som gäller som uttagstävling för att kvalificera sig till Collegemästerskapen. Ottos lag, RIT, var förra året trea och RIT kvalificerade sig för första gången på många år till mästerskapsfinalen. Förhållandena inför tävlingen var långt från optimala – Otto har varit skadad i höften och blev dessutom krasslig för en vecka sedan. Men tack vare en strålande löpning av Otto och hans lagkompisar lyckades RIT upprepa bedriften att kvalificera sig till NCAA-finalen för Div III-lag som sker i Oshkosh, Wisconsin kommande helg. Uttagstävlingen genomfördes i usla förhållanden – halv storm, kallt och på en lerig bana, vilket återspeglas i tiderna: vinnaren Grant O’Connor, hade 26.00 och Otto landade som trea på 26.07 (8000 m).

Vi håller förstås tummarna för att Otto ska krya på sig och överträffa förra årets placering vid finalen (103:a) vilket borde vara klart möjligt.