Stark inledning på terrängsäsongen för Otto

Otto Kingstedt har lyckats med att vinna samtliga tre terräng-tävlingar han sprungit hittills under säsongen för sitt ”RIT Tigers” lag. Otto som gör sista året på Rochester Institute of Technology (RIT) som grafisk designer hoppas på att ta sig till NCAA-final i år igen. Förra årets final utanför S:t Louise gick inget vidare, så Otto taktik är lite annorlunda i år. ”- Jag håller volymen uppe långt in i säsongen och satsar egentligen endast på de sista fyra-fem loppen för att inte toppa formen för tidigt”, berättar Otto. Veckodosen har legat på runt 200 km men nu minskar Otto successivt ner till ”bara” ca 14-15 mil senare i höst. ”- Det är samma taktik som en av de bästa amerikanska löparna, Adam Goucher (Colorado), framgångsrikt använde sig av” berättar Otto.

Bilden är från lördagens tävling i Houghton (NY) som Otto vann med nästan en minut. ”- Jobbiga förhållanden efter mycket regn gjorde det svårt att springa fort så jag bestämde för att köra loppet som ett tempo-pass så tiden blev svaga 26.15”.

Nästa helg går ”pre-Nat” (en förtävling inför NCAA-finalen som går på samma bana) i Oshkosh, Wisconsin. En tävling där Otto kommer få bekänna färg. Vi önskar Otto lycka till med den fortsatta terrängsäsongen.