Monsterkast av Johannes i Finnkampen!

Johannes Lilius hade en riktigt bra dag i Tammerfors idag. Han inledde med 53.97 vilket var drygt två meter längre än hans tidigare personliga rekord, men det var bara början.. I andra omgången fick nämligen Johannes iväg diskusen ännu längre och kastet mätte hela 55.43! Johannes följde upp med 54.57 i tredje omgången och ett kryss i fjärde innan han ökade till 55.51 och nytt pers igen i femte omgången! En av de finska kastarna fick till 55.25 i femte omgången men närmare än så kom ingen av de andra deltagarna och Johannes vann därmed grenen. Med pers i fyra kast av sex.. Johannes gick med sina 55.51 upp som Sverigeetta i sin åldersklass och han bidrog också starkt till den svenska segern i pojkkampen. 55.51 innebär också att det 26 år gamla klubbrekordet i P17 slogs, tidigare rekordet var 54.80 och innehades av Linus Bernhult. Stort grattis Johannes!

Nästan samtidigt som Johannes kastade diskus i Tammerfors så sprang Hanna Lindholm Tjejmilen på Djurgården i Stockholm. Och det blev en riktigt tuff kamp mellan Hanna och etiopiskan Ayantu Eshete. Ayantu gick ut hårt i början och Hanna släppte iväg henne några sekunder första kilometrarna. Men vid 3 km var Hanna ikapp och de höll sedan jämna steg ända till sista kilometern där Hanna först fick en liten lucka i sista uppförsbacken. Ayantu kom dock tillbaka och med 200 m kvar så blev Hanna tvungen att släppa. Hanna gick i mål som 2:a på 35.08, två sekunder bakom Ayantu. En riktigt stark insats av Hanna med tanke på de minst sagt dåliga förberedelserna!

Finnkampsresultaten hittar du här

Resultat Tjejmilen hittar du här