Kanonlopp av Hanna och Ebba på Lidingö!

Både Hanna och Ebba stod för riktiga superprestationer på Lidingöloppet idag. Ebba höll sig hela tiden framme i täten inledningsvis i loppet och tempot var mycket hårt uppskruvat, bl.a. avverkade man milen mellan 5 och 15 km på 30.52! Från 10 km så var det fjolårsvinnaren och årets favorit Napoleon Solomon som höll i taktpinnen, och när man passerade 15 km så var det bara Ebba som fortfarande hängde med i det höga tempot (47.42 = svensk rekordfart på Lidingö). Ebba fick magproblem vid 20 km och fick då släppa Napoleon som kunde gå mot en ohotad seger. Ebba lyckades dock hålla undan från bakomvarande löpare och kom i mål som tvåa på den fina tiden 1.39.06, nytt personligt rekord på Lidingö med över 2 minuter.

Damernas startfält var rekordstarkt med svenska mästaren på maraton Mikaela Larsson, en snabb kenyanska, en amerikansk världsklasslöpare på maraton etc. Hannas taktik var att avvakta lite i början och hålla koll på de andra svenskorna. Den taktiken frångick Hanna ganska snart och hon gick i stället ifrån alla svenskor och låg länge tvåa totalt i loppet bakom kenyanskan Sylvia Medugu. Hanna passerade 15 km på mycket snabba 55.28, och även om tempot mattades en aning på andra halvan och Hanna blev passerad av amerikanskan Annie Bersagel så kunde Hanna gå i mål på en mycket fin tredjeplats och bästa svenska med tiden 1.54.17. Hanna förbättrade förra årets tid med 5  min (!) och hon är nu den tredje snabbaste svenskan genom alla tider.

Stort grattis till Ebba och Hanna för era fina prestationer på Lidingö!

Resultaten hittar du här