Hans Sköldsäter firade 70 år som funktionär igår!

Den 4-5 september 1948 (!) gjorde Hasse Sköldsäter sin första funktionärsinsats inom friidrotten, när SM i tiokamp avgjordes i hemstaden Köping. Tävlingen vanns av Per Eriksson, som senare samma år deltog i OS i London. Kanske inte så konstigt att mångkamp ligger Hasse så varmt om hjärtat.

Under de 70 år som Hasse har varit funktionär har han haft en mängd olika roller. Allt från teknisk ledare på DN-galor, internationella mästerskap, landskamper och SM-tävlingar till att mäta kast på små knattetävlingar.

Vi i HAIS har haft förmånen att ha Hasse knuten till oss i drygt hälften av de 70 åren, men Hasse har givetvis betytt mycket för friidrotten i stort i Sverige då han ofta har ställt upp även för andra föreningar och arrangörer än HAIS. Hasses telefon går fortfarande varm och bara för något år sedan så gjorde Hasse drygt 100 uppdrag för olika arrangörer!

Hasses erfarenheter och bredden på hans kunskaper inom friidrotten är givetvis enorma. Men en minst lika stor anledning till att Hasse är så populär som funktionär är hans personlighet.

Alla som har haft förmånen att träffa Hasse kan nog skriva under på att han är väldigt generös, ödmjuk och positiv, en förbaskat trevlig människa helt enkelt! Och inte bara gentemot sina närmaste kollegor utan även gentemot utövare, publik och andra.

Stort tack Hasse för alla dina insatser, du är ett föredöme på många olika sätt!

HUDDINGE AIS