Söndagsrapport från USM/JSM

USM
USM avslutades på bästa sätt med 2st guld, Viktor Frisk på 1500 m hinder och Ella Hagman på 200m, båda två rejält överlägsna segrare också!
Summeringen av USM:
20 ungdomar startade i 32 grenar, resultatet blev 3 guld, 1 silver, 1 brons, 2st 4:e platser och förutom det 8 platser ibland de 10 bästa

Det var också många som presterade nya fina PB:n, vilket fantastiskt härligt 02-03 gäng! Nu kör vi vidare mot nya mål!

/Eva Lena och Patrik

 

JSM-USM17
Även på Källbrink på JSM var det många av HAIS aktiva som presterade riktigt fina resultat och HAIS vann totalt tre medaljer under söndagen. Sebastian Löschner följde upp gårdagens silver i diskus med att idag vinna en bronspeng i kula i P19. Sebastian stötte 16.15 i sin längsta stöt vilket är ett nytt prydligt pers!

Mathilda knep bronset i diskus i K22 med resultatet 45.89 vilket är mer än godkänt med tanke på hennes problem med körtelfeber under sommaren!

Den tredje HAIS-medaljen kom i söndagens sista gren, M22 400 m häck. Ludvig Hillenfjärd såg länge ut att knipa silvret men fick ge sig på sista metrarna mot Malmös Viktor Bondesson som sprang i mål en ynka hundradel före Ludvig (53.28).

HAIS hade ytterliga fem poängplatser i form av Johannes Lilius med 4:e-plats i kula på nytt pers (17 cm från brons), Sarah Karlsson 5:a i F17 200 (25.41), Jessica Borg 5:a i K22 5000 m (debut på sträckan), Fredrik Kihlblom 5:a i M22 höjd (1.92 och nytt pers!) och Hanna Bergström 6:a i K22 800 m (nästpers).

Ett stort tack till samtliga deltagare, coacher och publik på Källbrink som hjälpte till att göra JSM till en riktigt fin tävling. Och som alltid ett extra stort tack till alla HAIS fantastiska funktionärer som ännu en gång gjorde en hjälteinsats!