Rapport från SM dag 2

 

Andra dagens SM-tävlingar inleddes med försök på 400 m häck och HAIS hade två killar på startlinjen. Anton Nilsson sprang i mål som sjua i första heatet på tiden 56.77. Ludvig Hillenfjärd fick en lite knackig inledning på sitt lopp i andra heatet och sprang i mål som fyra på tiden 54.03. Tiden räckte tyvärr inte till och Ludde missade finalen med 21 hundradelar.

Jesper Arbinge, som missat en hel del teknikträning pga ett stukat finger, gjorde en riktigt bra kultävling då han slutade på en fin femteplats. Jespers längsta stöt kom i sista omgången och mätte 16.66, vilket endast är 9 cm från hans personliga rekord.

Mathilda Eriksson hade problem att få till det i diskustävlingen och slutade på en 13:e plats med resultatet 39.99.

Tom Kling Baptiste avslutade dagen med att enkelt vinna sitt försöksheat på 200 m med tiden 21.37.

Tom blir ensam HAIS:are på tävlingsarenan i morgon och vi önskar honom en stort lycka till!