Rapport från fredagens SM-tävlingar

HAIS hade tre aktiva igång under första dagens tävlingar på SM i Eskilstuna. Först ut var Tom Kling Baptiste som tog sig säkert vidare från försöken med tiden 10.50.

I finalen några timmar senare sprang Tom i mål på tiden 10.31 (+4,8) vilket gav en fjärdeplats i den riktigt snabba finalen (segraren Henrik Larsson rusade i mål på 10.14!). Tom, som har haft det lite kämpigt med tekniken under sommaren, lär vara rejält taggad för 200 m med försök i morgon och final under söndagen.

Anton Nilsson satsade hårt i sina tre försök i längdhoppet men fick tyvärr tre kryss i protokollet.

Sist ut var Ebba Tulu Chala på männens 10000 m. Tempot blev ganska högt uppskruvat redan från start trots den hårda vinden, och Ebba höll sig hela tiden långt fram tillsammans med Adhanom Abraha (Eskilstuna). Adhanom drog större delen av loppet och försökte flera gånger rycka sig loss från Ebba utan att lyckas. Med ett varv kvar tryckte Adhanom gasen i botten för sista gången och då blev Ebba till slut tvungen att släppa. Adhanom gick i mål som vinnare efter ett sistavarv under 60s och Ebba kom i mål som tvåa med tiden 29.38. En riktigt stark insats av Ebba vars förberedelser inför SM har varit långt ifrån perfekta..
Stort grattis Ebba!