Full fart på tävlandet

Det är fortfarande full fart på tävlandet och även på vår arrangörsstab och under torsdagskvällen genomfördes Viking Line Spelen på Källbrinks IP.

Vi fick se flera rekord slås under kvällen, både svenska rekord och klubbrekord.

På 4×400 m slogs två svenska veteranrekord, båda av lag från Spårvägen FK. I M40 rusade man runt på rekordtiden 3.34.10, vilket är en förbättring av det tidigare rekordet med 2 hundradelar. Spårvägen slog också svenskt rekord i K35 med tiden 4.15.24. På 3000 m så slog Håkan Eriksson, Malungs Skid/FK, till med en riktig supertid då han vann loppet på 9.28.45 vilket är nytt svenskt rekord i M55. Att springa 3000 m på 9.28 är riktigt vasst när man är 57 år gammal!

Viktor Frisk slog även han till med en riktigt fin tid på 800 m då han slutade på 2:a plats på 800 m med tiden 1.56.04. Tiden är en förbättring av Viktors personliga rekord med nästan 3 sekunder och tiden innebar även att klubbrekordet slogs med 1,5 sekund – grattis Viktor!

I morgon är det dags för Lag-USM och just nu sitter HAIS pigga (nåja..) lag på en buss på väg ner till Malmö. Laget består av tjejer och killar födda 2001-2003. HAIS tävlar mot tio andra klubbar i totalt 18 grenar (9 för tjejer och 9 för pojkar) ink stafett 4×100. Det är väldigt svårt att sia om utfallet men lagledare Ulf Nilsson och Thomas Eriksson anser att vi ska ha goda möjligheter att placera oss väl.

Vi önskar alla deltagare ett riktigt stort lycka till!

Länk till tävlingssidan hittar du här.