Sonja Sköldsäter avled i torsdags kväll

Detta tråkiga besked har nått oss genom hennes man Hasse Sköldsäter. Sonja skulle fyllt 86 år i augusti. Hasse och Sonja hade känt varandra sedan 1951, så man kan verkligen tala om ”riktiga parhästar” som alltid helt ideellt ställt upp för idrotten i alla väder, inte ”bara för HAIS”, utan även på en stor mängd andra arrangemang. Mestadels var det först i serveringen/kiosken och sedan i funktionärsserveringen, vilket många funktionärer är tacksamma för. År 2001 fick Sonja välförtjänt priset som Årets ledare/funktionär i HAIS.

Här kommer några ord som Hasse vill framföra som ett tack för alla hälsningar som han redan har fått:

Tack ni alla som vet vem Sonja var. Jag vill berätta Sonjas största minne. Kent Johansson och Sonja hade hand om årets Idrottskola i augusti 2002. Det var den 12 augusti (Sonja födelsedag) och Sonja ville inte ha något personligt firande. Vi jobbade i köket på Källbrinks IP  för att ge 180 ungar dagens frukost. Allt var tyst och inget misstänktes när plötsligt så dyker Kent upp och säger åt Sonja att det var en dam som sökte henne utanför dörren. Sonja gick dit och där stod 180 barn och 20 yngre ledare och sjöng ”Idas sommarvisa”  och hurrade. Tack Kent, Du gjorde något stort som de som var med aldrig glömmer.

Vi tackar Sonja för allt och våra tankar går förstås till Hasse.

/Huddinge AIS