Många från HAIS med i Hellaskastet

Många av Huddinges yngre och äldre kastare var igång och tävlade på Hellaskastet i lördags. Stålande sol och snälla vindar bidrog till bra förutsättningarna. Kast blir allt mer populärt i Sverige och det gjorde att starfälten blev ovanligt stora.  Tyvärr minskades antal kast ner till endast fyra även för de över 15 år. Tekniken sitter inte helt så här tidigt på säsongen och då vill de gärna ha många kast.

Lasse Ohtamaa vann M spjut och Jesper Arbing och Jeffrey Ige etta och tvåa i M kula. I P19 diskus tävlade Sebastian Löshner utomhus med 1,75 kg diskus för första gången och det blev personligt rekord direkt, 46,38.

Johannes Lilius, P17 tävlar med 1,5kg diskus och kom över 50m för första gången, PB med 5,5 meter. Även Caspar Larsson, P16, tog nytt PB trots att han nu kastar med tyngre diskus.

I K kula tog Emilia Stenström nytt PB med 11.68! Emilia tävlade även i spjut tillsammans med Hanna Hentschel som där tog nytt PB, 30,05.

I K slägga hade Huddinge tre kastare med och även om det inte blev några personliga rekord så ser det lovande ut.

I de yngre klasserna ser vi många duktiga aktiva speciellt i 04-gruppen. Roligt att så många vill tävla i spjut eftersom klubben inte har så många spjutkastare. Några bra placeringar: Minna Silvell 2:a i kula, Jennie Gregenstam 1:a diskus, Viktoria Lind 2:a i slägga och Hedda Lundström 2:a i spjut.

Louise Lilius