Lyckat Lag-SM kval i Karlstad

Med både herrlag och damlag kvalificerat för kval till Lag-SM för första gången på många år ställde vi resan till Karlstad tidigt på lördagsmorgonen.

Då vi tappat några aktiva till andra klubbar och med flera återbud sista dagarna framförallt på herrsidan så fick vi göra många ändringar och kalla in några reserver samt en hel del taktiska dispositioner med laget så sent som kvällen innan.  Tävlingarna rullar igång och resultaten per gren går i princip helt enligt plan alla ger allt och kämpar för varje poäng, dock hamnar tjejerna på efterkälken lite i början men plockar sedan undan för undan och tar sig upp på säker mark och är klara på 4 plats innan avslutande stafett så de kan säkert föra pinnen i mål! Killarna å andra sidan startar bättre än plan och ligger med högt upp i sammanräkningen men sedan mitt i tävlingen kommer de andra klubbarna starkt och några passerar och några närmar sig mer o mer så inför stafetten ligger vi bara 4 poäng före Tureberg, men om vi bara tar pinnen i mål så måste de vinna för att passera oss och det lyckas de inte med så vi klarar oss kvar även med herrarna. Så båda lagen är kvar inför nästa år!

Utan att förringa några riktigt bra prestationer på övriga aktiva så vill jag nämna de som dubblerat och samlat extra många poäng till laget. Hanna Bergström som dubblerar med PB på både 3000 hinder och 800m allt inom 50 minuter (9 poäng), Jesper Arbinge som dubblerar med  vinst i kula och andra plats i diskus (11 poäng). Anton Nilssons dubblering i Längd och på 400m (som kämpar sig igenom sina grenar med en ond häl). Ludvig Hillenfjärds dubblering på kort och lång häck (9 poäng). Sarah Karlsson 100 o 200 m (7 poäng). Mathilda Eriksson 3.a i både diskus o kula (8 poäng). Hanna Lindholms överlägsna seger på 5000 m som hon joggade hem (6 poäng). Sedan måste nämnas Fredrik Kihlbloms comeback på höjd som han inte hoppat på flera år med tangerat PB 187 (han fick veta att han skulle hoppa höjd kvällen innan). Anton Ledells fighting spirit på 3000 hinder där han disponerade loppet perfekt och plockade platser på slutet. Lasse Ohtamaas spjutkastning med trasig vad där han ändå avancerar två placeringar i 5:e omgången och kastar över 60m.  Timothy Olsson seger i Tresteg där placeringarna skiftade flera ggr i de första omgångarna innan Tim kunde säkra segern.  Avdelningen roliga och överraskande comebacker som tar en för laget. Alexander Persson i slägga inte långt från PB, Frida Lindström i tresteg, Alexander och Robin Nordqvist som säkrar upp stafettlaget och för pinnen för laget i mål. Övriga fantastiska deltagare i lagen, Elwira Ripsweden, Izabella Ripsweden, Cornelia Böhnke, Alva von Gerber, Jessica Borg, Kajsa Engblom, Emelie Svensson, Emilia Stenström, Jonna Geiryd. David Adrian, Mikael Lundkvist, Tobias Ekhamre, Viktor Frisk, Antonio Lavecchia, Dennis Elms Jansson, Anton Johansson.

Lagledare: Lasse Krieg Thomas Eriksson. Tränare: Peter G., Uffe, Johanna , Fotte, Nino. Ledare: Bosse och Suzanne

/Lasse Krieg