Hanna Lindholm uttagen till EM!

Igår meddelade Svenska friidrottsförbundet vilka maratonlöpare som är uttagna till EM i augusti. Och en av de som kommer få representera Sverige i Berlin den 12 augusti är Hanna Lindholm! Hanna sprang klart under kvalgränsen redan den 26 januari i Dubai när hon satte nytt pers med 2.36.02. Maratonlöparnas kvalperiod gick dock ut först i söndags och förbundet har därför väntat med den officiella uttagningen.

Närmast väntar några tävlingar på kortare distanser för Hanna, bl.a. Kungsholmen runt nu på lördag och senare i maj kvalet till Lag-SM. Sedan ställs siktet in på EM med ett liknande upplägg som Hanna hade inför maran i Dubai.

Upplägget innebär att den extra långa semestern som Hanna har fått beviljad inte blir mycket till semester..

Stort grattis Hanna och lycka till med förberedelserna!